Συχνές ερωτήσεις

1) Σε περίπτωση που η πτήση μου έχει καθυστέρηση, πρέπει να σας ενημερώσω;

Η εταιρεία μας, ελέγχει όλες τις πτήσεις και είμαστε ενήμεροι για τυχόν καθυστερήσεις, συνεπώς ο οδηγός θα φτάσει στην νέα ώρα άφιξης σας, χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς.  

2) Σε ποιο σημείο του αεροδρομίου θα με περιμένει ο οδηγός σας και πως θα τον αναγνωρίσω;

Θα βρείτε τον οδηγό μας στην αίθουσα των αφίξεων. Θα κρατάει μια πινακίδα με το σήμα του Cretetaxi4u που θα αναγράφει και το όνομα σας, ώστε να τον αναγνωρίσετε άμεσα.  

3) Με ποιό τρόπο μπορώ να σας εξοφλήσω;

Για την ώρα υπάρχει ένας διαθέσιμος τρόπος πληρωμής, με μετρητά κατά την αποβίβαση σας από το ταξί. Σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης με πιστωτική κάρτα ή Paypal.  

4) Αν φτάσω στην αίθουσα αφίξεων νωρίτερα από τον οδηγό σας, τι να κάνω;

Παραμείνετε στην αίθουσα των αφίξεων του αεροδρομίου και επικοινωνήστε  στο τηλέφωνο 6947613500. Σημείωση: Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, καλό θα είναι να θέσετε το κινητό σας σε λειτουργία.  

5) Και στην περίπτωση που δεν καταφέρω να συναντηθώ στο αεροδρόμιο με το οδηγό σας;

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά αν συμβεί και φέρουμε την ευθύνη, σας εξασφαλίζουμε κάποιο άλλο ταξί από το αεροδρόμιο.  

6) Μπορούμε να έχουμε παιδικό κάθισμα;

Βεβαίως, δωρεάν, αρκεί να μας ενημερώσετε στην φόρμα κράτησης που θα συμπληρώσετε.  

7) Αν έχουμε περισσότερες αποσκευές που δεν χωράνε σε ένα όχημα, τι γίνεται;

Στην περίπτωση που οι αποσκευές σας δε χωράνε στο όχημα που θα σας μεταφέρει, θα χρειαστείτε επιπλέον ή διαφορετικό όχημα/τα,  που μπορούμε να σας παρέχουμε με έξτρα χρέωση. Συνήθως σ’ ένα όχημα τύπου Mercedes E class,  χωράνε 4-5 βαλίτσες μέτριου μεγέθους.  
Σας μεταφέρουμε με ασφάλεια και σας προσφέρουμε την πολυτέλεια που σας αξίζει… Φιλικά, Cretetaxi4u.